Menu

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby. De zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat het lichaam even helemaal tot rust komt en verlichting brengt voor eventuele klachten.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen optreden, de laatste periode van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby waardoor problemen als bekken-, rug-, nek- en schouderklachten op kunnen treden. Verder kan het lichaam veel vocht vasthouden en is er onvoldoende nachtrust, een zwangerschapsmassage kan deze klachten helpen verlichten.

De behandeling

De gehele behandeling ligt u op uw rug op kussen die gevuld zijn met warm water en wordt er gemasseerd tussen de kussens en het lichaam in. Door de soepel meebewegende kussens ligt u heel comfortabel en is er een optimale ondersteuning van de wervelkolom. De warmte is aangenaam en werkt ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren plaats vindt.

De massage zorgt er ook voor dat er even wordt stil gestaan bij alle veranderingen in het lichaam, en er ontstaat een moment voor een stukje bewustwording van de baby in de buik. Onderzoek heeft uitgewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de nachtrust, rugpijn, stress en zorgt voor minder complicaties tijdens de zwangerschap.

Wilt u een heerlijke massage?

Wilt u langs komen voor een massage? Of wilt u misschien eerst iets meer weten? Ik sta u graag te woord. U kunt mij bereiken op 06 – 18 84 66 95 of ga naar contact.

Ga naar contact