Menu

Cupping

Om nog meer diversiteit in mijn praktijk LaViola aan te kunnen bieden zal ik mij de komende tijd verder blijven ontwikkelen. Zo zal ik binnenkort de opleiding cupping massage volgen en vanaf begin februari 2015 is deze massage te boeken.

Wat is cupping?

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic bollen (cups). De cups worden met de open kant op de huid geplaatst. Door middel van een vacuümpomp, zuigen de cups zich vast op de huid. Onder de cups treedt daardoor een zeer sterke doorbloeding op. De cups kunnen alleen geplaatst worden, maar er kan ook mee gemasseerd worden.

Wat doet cupping?

Cupping heeft een enorme dieptewerking en zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsels. Hierdoor kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven en afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor pijn verminderd of zelfs verdwijnt. Cupping werkt heel effectief op diverse klachten zoals pijn in spieren en gewrichten, onderrugpijn, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn, verklevingen, obstipatie en cellulite.

Is cupping pijnlijk?

Dit is sterk afhankelijk of en in welke mate er blokkades of verklevingen zijn. Vooral bij een eerste behandeling kan cupping pijnlijk aanvoelen. De behandeling is met meer of minder vacuüm van de cup goed aan te passen. De zuigkracht is altijd voelbaar en na afloop zijn er vaak rode of blauwe plekken/strepen op de huid zichtbaar. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal gelijk op met het verbeteren van de klachten.

Wilt u een heerlijke massage?

Wilt u langs komen voor een massage? Of wilt u misschien eerst iets meer weten? Ik sta u graag te woord. U kunt mij bereiken op 06 – 18 84 66 95 of ga naar contact.

Ga naar contact