Menu

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een van oorsprong Oosterse massagetechniek, die  aan het begin van de vorige eeuw door Dr. W. Fitzgerald naar het Westen toe werd gebracht.

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle delen van ons lichaam. Een verstoring in het lichaam is op de voeten terug te vinden in de vorm van een pijnlijke plek. Deze plek ontstaat doordat de doorstroming van energie blokkeert en afvalstoffen zich vast gaan zetten. Door voetreflextherapie worden deze blokkades opgespoord en behandeld. Door deze punten te masseren worden afvalstoffen los gemaakt en afgevoerd, de doorbloeding van de bloedvaten verbetert en de energiedoorstroming bevordert. Ook worden emoties en geestelijke spanningen verwerkt en losgelaten.

Diverse gezondheidsproblemen

Voetreflex massage kan heel goed helpen bij diverse gezondheidsproblemen, zoals;

  • stress
  • hoofdpijn/migraine
  • spijsverteringsklachten
  • hormonale disbalans
  • luchtwegproblemen
  • emotionele en psychische problemen

Preventieve en ontspannende werking

Naast het verlichten en/of opheffen van pijnklachten, heeft voetreflexmassage ook een preventieve en ontspannende werking en kan daarom goed worden gegeven aan mensen die (nog) geen klachten hebben. Deze vorm van massage werkt ook uitstekend bij kinderen en jongeren.

Wilt u een heerlijke massage?

Wilt u langs komen voor een massage? Of wilt u misschien eerst iets meer weten? Ik sta u graag te woord. U kunt mij bereiken op 06 – 18 84 66 95 of ga naar contact.

Ga naar contact